Canis - Grunnferdighetskurs

 

 

Etter en lengre periode uten noen fast trening, meldte vi oss på et kurs med Canis - Grunnferdigheter - med klikker-trening.

Morsomt å trimme hjernen og koordineringsevnen for både 2- og 4-bente!!

 

 

03.06.2009 : Siste kursdag - vi trente på Luktdiskriminering ("pinnekjøttpinner" med og uten "vår lukt") og på Baklengskjeding (f.eks. Sitt/Fot + Hopp over hinder + Trå på musematte, og SÅ belønning). Litt vanskelig, men ikke umulig! Men, nå må vi klare oss på egenhånd, kurspermen gir tips til videre trening....

Og så fikk alle DIPLOM!!!!

 

 

27.05.2009 : Leksjon 6 på Canis' Grunnferdighets-kurs. I dag ble det start på Kryp etter Target Stick, samt repetisjon av øvelse fra forrige kurskveld (Hold Fast = holde en apportbukk). Dessuten startet vi på Hopp over hinder. Det gikk jo veldig bra - LITT Agility sitter jo igjen fra tidligere tiders øving!!

    

  Her KRYPES det - små bevegelser framover med Target Stick'en + klikk & belønning (pølsebiter er topp!!)

 

 

13.05.2009 : Leksjon 4 på Canis' Grunnferdighets-kurs. Øving på Sitt/Ligg/Stå under marsj bakover. Dvs at hunden skal sette / legge seg / bli stående mens fører går bakover, og uten kommando eller lokking.... Ikke lett for en som ELSKER å rygge! Men, plutselig så dukker adferden opp, og "klikk" - så er vi i gang!! "Sitt" gikk allerede inn på kurskvelden, ligg kom litt senere. Stå har vi ikke prøvd ennå - mye å trene på nå!

 

Har begynt å sette seg mens fører rygger sakte bakover

 

 

06.05.2009 : Leksjon 3 på Canis' Grunnferdighets-kurs. Øving på Utgangsstilling (forben på en kloss/bøtte) løsnet plutselig, og nå beveger Chanel bakbena "motsols" i fint driv. I dag mer Bakpartskontroll (rygge inntil vegg), Bli (sittende med fristelser) og Gå + se opp (under marsj bakover). 

                               

"Forben på bøtte" - det hjalp å få mer høyde!         

 

 

29.04.2009 : Leksjon 2 på Canis' Grunnferdighets-kurs. Siden sist har vi øvet på  Fokus, Target (target stick) og Bakpartskontroll (rygging i front av fører). Ryggingen var en liten "nøtt", men plutselig løsnet det, og Chanel er blitt "hekta" - kaster seg bakover i noen pussige små byks stadig vekk....

I dag på kurset var det nye øvelser med klikker; start på Utgangsstilling (forben på en kloss), mer Bakpartskontroll (rygge inntil vegg, ved siden av fører) og Target (labb på musematte). Bortsett fra at Chanel har lyst til å rygge stadig vekk, så gikk dagens øvelser ganske kjappt inn. Men, de må øves mer på!

  

"Forben på kloss" og Target med pote på musematte

 

 

22.04.2009 : I kveld har vi hatt første leksjon på Canis' Grunnferdighets-kurs, sammen med 5 andre ivrige og hyggelige kursdeltagere, og Camilla som instruktør. Vi ble instruert i klikkertrening av de første ferdighetene Fokus (stående foran fører + under marsj bakover), Target (target stick med snuten), og så vidt startet vi på Bakpartskontroll (rygging i front av fører). Dette blir hjemmelekser til neste uke.

Moro å se hvor fort hundene "tok poenget" - men litt vanskelig å få i gang ryggingen..... så dette må vi øve mer på!!

  

Nyklippet Chanel konsentrerer seg om å rygge ; "hva er det de vil jeg skal gjøre nå tro"??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter

Canis-kurs; Grunnferdigheter del 1, April-Juni 2009

                                                                                                                                                                                                                                               Til toppen